Ademsessies

Adem je vrij!

Een ademsessie is een krachtige, natuurlijke en helende manier om jezelf te bevrijden van stress en lichamelijke en emotionele blokkades zodat je (weer) bij je’zelf’ kunt komen, simpelweg door middel van je eigen adem!

 

De manier waarop je ademt (je ademhalingspatroon) heeft een relatie met de mate van balans in je leven. Door pijnlijke levenservaringen is je natuurlijke ademhalingspatroon in de loop der tijd veranderd. Dit heeft zijn weerslag op je lichaam en je algeheel welbevinden. Tijdens een ademsessie wordt de helende kracht van je adem ingezet zodat een nieuwe fysieke, mentaal-emotionele en spirituele balans ontstaat.

Een ademsessie bij Anke

Ademsessies versterken je persoonlijke groei en helpen je met persoonlijke doelen. We nemen de tijd voor jouw persoonlijke intentie. Wat wil je dat er zich voor je opent en wat wil je loslaten?

Gedurende de ademsessie lig je op een yogamat met op de achtergrond muziek. Je wordt begeleid met een specifieke ademhalingstechniek en je adem doet vervolgens zijn helende werk. Tijdens de ademsessie kunnen affirmaties (positieve zinnen) en fysieke interventies (op drukpunten en spierspanning) de transformatie ondersteunen.

De effecten zijn direct en permanent.

Een ademsessie duurt ongeveer anderhalf uur waarvan de ademreis zelf ruim een uur in beslag neemt. Ik bied je een veilige en ontspannen ruimte en liefdevolle, kundige begeleiding* om ademsessies te ervaren.

Je kunt kiezen voor een individuele ademsessie of een groepsademsessie.

Een individuele ademsessie van 1,5 uur bedraagt € 120,-. Om dit voor iedereen toegankelijk te maken kan deze bijdrage in overleg worden aangepast naar je persoonlijke budget.

Bel Anke op 06-55 14 44 84 voor het maken van een afspraak.

Een groepsademsessie ‘Adem & Klank’ bied je de gelegenheid om je ademwerk te onderhouden en vinden elke 3e zondagmiddag van de maand plaats in Amersfoort, zie agenda. Deelname is € 50,-.

 

* Tip: ademworkshop 6-rittenkaart.

Je betaalt vooraf 6x en betaalt € 250,- ipv € 300,- (je krijgt 1 groepsademsessie cadeau). Geniet van je voordeel!

Je mag ook andere mensen op je kaart meenemen.

Wat brengt het je?

Een ademsessie is een bijzondere ervaring en een groot cadeau aan jezelf.

De meeste mensen ervaren na afloop een gevoel van diepe ontspanning en innerlijke vrede & rust.

Ook heerlijk voor kinderen om onnodige ballast los te laten.

Eén ademsessie kan je leven al veranderen. Meerdere ademsessies over een langere periode vergroten het gevoel van in balans zijn, geven vrede en rust en brengen je terug in je natuurlijke ademhalingspatroon.

Ademwerk is geen vervanging voor reguliere therapie maar kan als katalysator dienen in dat proces of in het coaching proces.

 

*Anke is gediplomeerd ademcoach (o.a. opleiding ‘Ademcoach, Therapeutisch werken met de Kracht van Ademen’ bij Trance-Art)

Uitleg ademsessie

Oorsprong

Het ademwerk vindt zijn oorsprong in de oude jogatraditie en bestaat -onder verschillende benamingen in diverse culturen en tradities- al honderden jaren. Niet voor niets want ademwerk is een eenvoudig doch uiterst effectief zelfhelingsproces, met resultaten op zowel fysiek, mentaal als spiritueel niveau.

Het proces

In een ademsessie word je begeleid om je natuurlijke ademhalingspatroon – een open, verbonden en volledige ademhaling zoals je die als baby had (puur en vol vertrouwen) – weer op te pakken. Deze wordt namelijk geblokkeerd door trauma’s (verwondingen) uit levenservaringen waarbij onderdrukte gevoelens en emoties onbewust zijn opgeslagen in je lichaam en psyche.

We zijn geneigd om onze emotionele bagage te vermijden, controleren, ontkennen (er is niets met mij aan de hand / ik ben niet gek..!) of compenseren (bv met alcohol, drugs, sex, winkelen, TV, werk). Dit vertaalt zich ook in een ‘aangepast’ ademhalingspatroon. Onze gevoelens kunnen echter -net als alle andere vormen van energie- niet worden vernietigd. Ze veranderen slechts van vorm: we slaan ze op in ons lichaam waar ze aan de oppervlakte komen als fysieke pijn en ziekte.

Ademsessies kunnen je bevrijden van deze emotionele bagage en de daaruit voortvloeiende ongezonde patronen (transformeren = omvormen).

Transformatie en heling op drie niveau’s

Tijdens een ademsessie wordt optimaal gebruik gemaakt van je longcapaciteit (normaal gebruiken we slechts 20-30%) in een verbonden ademhaling. Hierdoor:

– krijgen alle cellen in je lijf optimaal zuurstof en energie. Je organen kunnen beter functioneren en afvalstoffen worden beter afgevoerd (70% door adem) wat zorgt voor meer vitaliteit en een groter zelfhelend vermogen van je lichaam: fysiek


– worden negatieve overtuigingen en onderdrukte emoties die een lage trillingsfrequentie hebben (zoals boosheid, verdriet, angst, depressie) en die opgeslagen zijn in het celgeheugen, getransformeerd naar hogere trillingsfrequenties (zoals rust, vrede, liefde, blijdschap en vitaliteit). Deze heling (reiniging van je gedachtenwereld) is permanent en brengt je naar een niveau van ontspanning, vrede, creativiteit en helderheid: mentaal & emotioneel

 

– kom je in sterkere verbinding met wie je werkelijk bent; je hogere ‘zelf’. Doordat trauma’s in het lagere onderbewuste zijn geheeld en je mentale staat rustig is, ontstaat toegang tot het hogere onderbewuste (eenheidsbewustzijn): spiritueel